Portada

Aquesta pàgina de l’església de Santa Maria de Montalegre vol ser un instrument que faciliti el coneixement de la vida de Mn. José Maria Hernández Garnica –Chiqui per als amics- i contribueixi a difondre la seva devoció entre persones de tots els indrets on va treballar.

Mn. José María Hernández Garnica va néixer el 17 de novembre de 1913, a Madrid, i va morir a Barcelona, el 7 de desembre de 1972.

Doctor en Enginyeria de Mines, Ciències Naturals i Teologia, va ser un dels tres primers sacerdots de la Prelatura de l’Opus Dei. Sant Josepmaria Escrivà es va recolzar en ell per obrir camí a diversos països d’Europa.

Viatjà periòdicament a Catalunya en el inicis de la seva activitat sacerdotal per prestar atenció espiritual i impulsar la labor apostòlica de l’Opus Dei. Ràpidament es va fer a la mentalitat pròpia d’aquestes terres, al seu caràcter emprenedor i a l’esperit universal.

Passà l’última part de la seva malaltia a Barcelona, on va morir als 59 anys amb fama de santedat. L’any 2005 es va iniciar el seu procés de canonització i, l’11 de novembre de 2011, les seves restes van ser traslladades a l’església de Santa Maria de Montalegre, a Barcelona, on reposen.

Aquest fet fa que, d’alguna manera, ens sentim dipositaris d’un tresor i vulguem contribuir a mantenir viu el seu record, aquí i als països on va treballar, segurs que es derivaran fruits abundants en bé de tota l’Església.

Pots venir, sempre que vulguis, a l’església de Santa Maria de Montalegre, a demanar-li i agrair-li favors. Com no sempre podràs fer-ho, ens pots escriure (jmhg@montalegre.org), i ho farem de part teva, resant per les teves intencions una estampa davant la seva sepultura. Tenim constància que és un gran intercessor. I, en qualsevol cas, no deixis d’escriure’ns els favors que et concedeixi (jmhg@montalegre.org), i contribuir així a que avanci la seva causa de canonització.

Església de Santa Maria de Montalegre:

C\ Valldonzella, 13
08001 – Barcelona
telf. 93 301 43 47

191031 Portada català

“La història d’en Chiqui”
D’en Xavier Margenat; dibuixos d’en Pau Morales
Biografía de Mn. José María Hernández Garnica dirigida a un públic juvenil, per a noies i nois de 9 a 12 anys.
52 pàgines i 17 il·lustracions. Mida: A5. Edita ADADP.
P.V.P. 2 €. Comandes a llibreries o directament a Montalegre: jmhg@montalegre.org. També pots descarregar en ePub.

Chiqui som-hi“Chiqui: som-hi!”
La vida de José María Hernández Garnica per a nens.
Edicions Rondas,
Petició d’exemplars a Montalegre: jmhg@montalegre.org.
Aquí es poden descarregar unes pàgines de mostra.

AucaCat“Auca” de Mn. José María Hernández Garnica, 24 vinyetes que recorren la vida d’en “Chiqui”. Dibuixos d’en Ferran Toro i text d’en Josep Maria Giralt. Publicació amb valor catequètic.

Petició d’exemplars a l’església de Santa Maria de Montalegre: jmhg@montalegre.org. Aquí es pot descarregar un exemplar en pdf.

Roturando los caminos

ROTURANDO LOS CAMINOS. Biografia de Mn. José María Hernández Garnica. Pots trobar exemplars a la majoria de les llibreries. També a Montalegre, o amb un correu electrònic a:

jmhg@montalegre.org

OBRINT HORITZONSbiografia de Mn. José María Hernández Garnica: OBRINT HORITZONS Vols exemplars?: fes “click” amb les teves dades de contacte i el número que desitges (català o castellà) al següent mail: jmhg@montalegre.org També pots descarrega eBookescoltar audio

.

.

MULTIMÈDIA (en pocs minuts)

Objectius de la Comissió per a impulsar la devoció al Dr. José María Hernández Garnica, exposats en l’acte de presentació d’OBRINT HORITZONS: VEURE

Breus preguntes i respostes de D. José Carlos Martín de la Hoz, autor d’OBRINT HORITZONS, semblança de José María Hernández Garnica, en l’acte de presentació, a la Facultat de Comunicació Blanquerna, Barcelona, 20 de maig de 2010:

Com es podria resumir la seva vida?

Per què Déu es vol servir d’alguns intercessors per concedir les seves gràcies? Alguns favors del Dr. Hernández Garnica?

Va tenir alguna crisi seriosa de vocació? Com la va superar?

Quin sentit tenen els favors dels sants? Ens en pot explicar alguns més?

Ens pot explicar detalls petits que ens facin més proper al Dr. Hernández Garnica?

Com va ser la seva última trobada amb Sant Josepmaria?

– Quines son les etapes del procés de canonització?

One thought on “Portada”

  1. Volia escriure un favor de Don Jose María.
    Al novembre de 2009 vaig decidir començar una novena diària per demanar vocacions al celibat apostòlic per la meva ciutat, doncs feia temps que no n’hi havia. Al juny de 2010 he tingut l’alegria de saber que una noia de 18 anys, ha demanat l’admissió com Agregada.

    Després d’aquesta ajuda tan clara ,segueixo demanant-li a diari per la mateixa intenció.,

Deixa un comentari