Missa en el 105 aniversari

El dijous 16 de novembre, vigília del seu 105è aniversari, es va celebrar a l’església de Santa Maria de Montalegre la tradicional Eucaristia anual en memòria del servent de Déu José María Hernández Garnica. Participaran un centenar de fidels. La coral infantil de la veïna parròquia de Sant Pere Nolasc va acompanyar els cants de la celebració.

A l’homilia, Mn. Xavier Argelich va glossar el descobriment de l’amor de Déu que va experimentar Mn. José María; és a dir, la consciència que el Regne de Déu havia arribat a ell. Va conèixer sant Josepmaria i va respondre a la crida de Déu per servir-lo a l’Opus Dei. Des de llavors, totes les seves energies es van encaminar a difondre la crida universal a la santedat. Primer en el seu treball professional com a enginyer; després al sacerdoci, responent una altra vegada amb generositat a aquesta nova invitació de Déu.

Va desenvolupar la seva activitat pastoral a diferents indrets d’Espanya (Madrid, Llevant, Barcelona,…) i d’Europa (França, Anglaterra, Alemanya, Àustria,..). La seva va ser una disponibilitat alegre al 100%, on calgués. Ho va poder fer així perquè era conscient que Déu l’havia cridat i, per tant, es refiava d’Ell. També nosaltres, assenyalava Mn. Xavier, ens havíem de fiar d’Ell i saber respondre a Déu que sí dia a dia: què vol Déu de mi?

En aquest joc de la generositat intervenen les nostres qualitats i virtuts que hem de potenciar. De Mn. José María el rector de Montalegre va destacar la humilitat, per canviar de plans, i la sinceritat i l’honradesa. Així es van aplanar els camins.

Va concloure Mn. Xavier resumint la vida del Mn. José María en el desig de ser un servidor de tots; un altre Crist. També nosaltres havíem de demanar a la Mare de Déu que ens ajudés a descobrir el nostre camí i, com Ella, respondre amb un SÍ sempre jove.

En acabar la santa missa amb el cant del Virolai, es va resar un respons per l’ànima del servent de Déu i els assistents van anar passant per la seva sepultura per deixar en mans del Mn. José María les seves intencions personals i agrair els favors rebuts.

Deixa un comentari